U bevindt zich hier:

COVID-19 in relatie tot kantoren

Een tweede update over COVID-19 in gebouwen. Nu aandacht voor ventilatiesystemen in relatie tot COVID-19.

Een goede ventilatiekwaliteit is een voorwaarde om besmettingskansen van het COVID-19 virus te beperken. Om de kans op ziekteverwekkers en luchtinfecties zo klein mogelijk te maken is het belangrijk om de luchtverversing (ventilatie) in gebouwen op orde te hebben. Het is belangrijk inzicht te krijgen of de ventilatiesystemen van de gebouwen voldoen aan het bouwbesluit, eventueel aangevuld met de richtlijnen van het RIVM. Voor onderwijshuisvesting is dit reeds landelijk (voor 1 oktober jl.) in beeld gebracht en zijn er maatregelen voor de korte termijn doorgevoerd. Ook andere sectoren hebben behoefte aan dit inzicht, zoals de zorg- en kantorenmarkt.

De afgelopen tijd hebben wij van diverse opdrachtgevers vragen gekregen ten aanzien van de rol van ventilatiesystemen in gebouwen en hebben wij QuickScans uitgevoerd. Uit ervaring weet BWE dat de ventilatie vooral in oude gebouwen niet altijd even optimaal is ingericht. Uiteraard kunnen wij u ondersteunen bij het toetsen van de ventilatievoorziening in uw huisvesting. BWE heeft al diverse QuickScans ventilatie uitgevoerd voor verschillende opdrachtgevers. Tevens kunnen wij ook een inventarisatie uitvoeren zowel wat betreft de staat en kwaliteit van het onderhoud van de ventilatie- als installatiecomponenten. Hierdoor krijgt u inzicht in uw gebouwinstallaties alsmede de onderhoudskosten voor zowel de korte- als lange termijn.

Neem contact met één van onze adviseurs op als u behoefte heeft aan meer informatie of advies. Zo zorgen we er samen voor dat het risico op verspreiding van het virus via uw gebouw(installaties) wordt gereduceerd.

Bekijk hier de nieuwsbrief die we hebben opgesteld - met maatregelen die je kunt nemen - over ventilatiesystemen in relatie tot COVID-19. 


Frank Koedijk

Adviseur Beheer en Onderhoud

NEEM CONTACT OP

Vestiging Almelo

Bezoekadres
Hofstraat 79
7607 AC Almelo

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Bezoekadres
Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2021 - BWE Adviseurs - KvK-nummer 52583317

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring