U bevindt zich hier:

Informatieplicht energiebesparing

Naast de verplichting om energie te besparen, wordt het per 1 juli 2019 verplicht gesteld om te rapporteren over de genomen energiebesparende maatregelen.

Bedrijven die onder het Activiteitenbesluit milieubeheer vallen zijn verplicht om energiebesparende maatregelen toe te passen. Deze regeling verplicht ondernemingen vanaf een bepaalde omvang (aantal werknemers, jaaromzet of balanstotaal) het energiegebruik systematisch te inventariseren en aan de hand daarvan kosteneffectieve maatregelen voor energiebesparing in beeld te brengen. De onderneming moet hiervan verslag uitbrengen aan de overheid en bovendien alle maatregelen met een terugverdientijd van niet meer dan 5 jaar uitvoeren.

In 2015 schreven wij daar al deze publicatie over: Energie-audit: waar gebruikt u uw energie voor?

In 2019 verandert deze wetgeving. Om energiebesparing bij bedrijven en instellingen te versnellen, komt er naast de energiebesparingsplicht ook een informatieplicht. Wilt u meer weten over de gevolgen van deze informatieplicht, dan gaan we hierover graag met u in gesprek. Onze adviseurs zijn op de hoogte van deze wetgeving en wij kunnen de gevolgen ook voor uw organisatie in kaart brengen. 


Frank Koedijk

Adviseur

NEEM CONTACT OP

Vestiging Almelo

Bezoekadres
Hofstraat 79
7607 AC Almelo

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Bezoekadres
Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2020 - BWE Adviseurs - KvK-nummer 52583317

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring