U bevindt zich hier:

Nieuwe BENG-eisen definitief

Drie bevindingen over de definitieve besluitvorming.

De nieuwe Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG)-eisen zijn definitief. Sinds het klimaatakkoord in 2015 is vastgesteld is gewerkt aan inpassing van de BENG-eisen ter vervanging van EPC-normen voor nieuwbouw. Wat valt op in het besluit?


1. De eerste draft van het voorstel in 2015 was ambitieuzer dan het eindresultaat in 2019;
2. Het duurt nog zeker 6 maanden voordat de rekensoftware die gebruikt wordt om de kaders van de NTA 8800 te toetsen definitief ingezet kan worden;
3. Inzet van hernieuwbare energie zoals PV-panelen wordt noodzakelijk, compenseren met PV-panelen behoort echter tot het verleden (meer aandacht voor isolatie en een luchtdichte bouwkundige schil).

De nieuwe eisen gaan in per 1 juli 2020. Veel wordt in de komende periode duidelijk, waaronder naar onze verwachting hogere bouwkosten en lagere exploitatiekosten. Benieuwd wat deze wetgeving voor uw nieuwbouwplannen betekenen? We gaan hierover graag in gesprek!

Wij hebben al eerder een notitie geschreven over diverse duurzaamheidsconcepten, zoals BENG. Deze publicatie lees je hier. Benieuwd naar onze visie op duurzaam ontwikkelen? Lees hier hoe wij dit in ons dagelijks handelen toepassen.


Jeroen Huiskes

Adviseur

NEEM CONTACT OP

Vestiging Almelo

Bezoekadres
Hofstraat 79
7607 AC Almelo

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Bezoekadres
Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2020 - BWE Adviseurs - KvK-nummer 52583317

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring