U bevindt zich hier:

Vanaf 2020 alle nieuwe gebouwen bijna energieneutraal!

Dit schrijft minister Ollongren in haar brief Energiezuinige nieuwbouw per 2020 (BENG) die donderdag 7 december jl. naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Minister Ollongren (BZK) heeft besloten dat de BENG-eisen van toepassing zijn op bouwaanvragen voor alle nieuwe gebouwen die vanaf 1 januari 2020 worden ingediend. Voor nieuwe overheidsgebouwen geldt al dat bij bouwaanvragen per 1 januari 2019 aan de BENG-eisen dient te worden voldaan. Met genoemd besluit geldt dat bouwaanvragen voor alle nieuwe gebouwen die vanaf 1 januari 2020 worden ingediend, de BENG-eisen van toepassing zullen zijn.

De haalbaarheid van de betreffende eisen wordt getoetst via de kostenoptimaliteitsstudie, waarna de definitieve BENG-eisen in de loop van 2018 vastgesteld worden. Tevens komt (vermoedelijk eind 2018) de nieuwe NVN bepalingsmethode voor de energieprestatie beschikbaar voor de markt om definitief uit te rekenen hoe energiemaatregelen in BENG uitpakken.

BWE ondersteunt diverse organisaties bij het opstellen van energieconcepten om te kunnen voldoen aan de BENG-eisen, zowel bij nieuwbouw maar ook bij verbouw/bestaande bouw. Daarnaast denken wij met organisaties mee bij het opstellen van hun eigen duurzaamheidsambities die verder gaan dan BENG-eisen.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp en wat wij voor u hierin kunnen betekenen? Neem dan nu contact met ons op.

Voor de brief verwijzen wij u naar de website van de tweede kamer: www.tweedekamer.nl

 

 

 

 


Frank Koedijk

adviseur

NEEM CONTACT OP

Vestiging Almelo

Bezoekadres
Hofstraat 79
7607 AC Almelo

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Bezoekadres
Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2020 - BWE Adviseurs - KvK-nummer 52583317

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring