U bevindt zich hier:

BWE adviseert NOS in beheer en onderhoud

Opstellen meerjaren onderhoudsplannen conform NEN 2767

Aanleiding & achtergrond
Een groot deel van de activiteiten van de NOS worden verricht op het mediapark in Hilversum, waar zij 5 gebouwen en een parkeergarage in eigendom en beheer heeft. In deze gebouwen wordt een groot deel van de televisie- en radioprogramma’s van de NOS voorbereidt, opgenomen en uitgezonden. In het beheer en onderhoud van de gebouwen staan veiligheid en bedrijfszekerheid voorop. Het primaire proces stelt hoge eisen aan de huisvesting, en daarmee aan de organisatie waarin deze wordt beheerd. In de voortdurende professionalisering van deze organisatie is goed informatiemanagement essentieel.

Project en rol van SBM in samenwerking met BWE
De NOS heeft ervoor gekozen om voor haar informatiemanagement gebruik te maken van Prognotice. Zij heeft SBM gevraagd te helpen bij het implementeren van het systeem binnen haar organisatie. SBM heeft het systeem ingericht en ingedeeld op basis van de gewenste managementinformatie en de wensen van de gebruikers. De input voor het systeem is verzorgd door BWE. Inspecteurs hebben met behulp van Prognotice de bouwkundige, werktuigbouwkundige, elektrotechnische en transportinstallaties geïnventariseerd en beoordeeld door het toekennen van een conditiescore conform NEN 2767. Vervolgens is een Meerjaren Onderhoudsplan uitgewerkt in de software. Bij het opstellen van het plan is het preventief en correctief onderhoud gepland op basis van de vastgestelde conditiecores, en zijn vervangingen en functionele aanpassingen op basis van gesprekken met de opdrachtgever toegevoegd. Hiermee ontstaat een volledig beeld en hebben de gebruikers van het systeem altijd een actueel inzicht hebben in de (financiële) planning van alle uit te voeren en uit te besteden onderhoudsactiviteiten. Daarnaast kunnen zij vanuit de software op elk moment verschillende soorten managementinformatie genereren. De data in het systeem wordt door SBM- en BWE up-to-date gehouden. 

Met de ingebruikname van het systeem heeft de NOS een direct en actueel inzicht in de technische staat van hun vastgoed, en kunnen onderhoudswerkzaamheden efficiënt en effectief gepland worden.

Opdrachtgever
Nederlandse Omroep Stichting (NOS), Hilversum

Diensten BWE
Vastgoedmanagement, waaronder:

  • Professionalisering vastgoedorganisatie
  • Vastgoedinformatiemanagement
  • Vastgoedexploitatie

Huisvestingsmanagement, waaronder:

  • Integrale gebouwinspecties conform NEN 2767
  • Meerjaren Onderhoudsplanning (MJOP)

Inspecteur
Bert Beulenkamp

Fasen
Beheer

Periode
2014 - 2015

Wilt u meer informatie over dit project of over onze dienstverlening neem dan nu contact met ons op.

 

 

 Bert Beulenkamp

inspecteur

NEEM CONTACT OP

Vestiging Almelo

Bezoekadres
Hofstraat 79
7607 AC Almelo

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Bezoekadres
Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2020 - BWE Adviseurs - KvK-nummer 52583317

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring