U bevindt zich hier:

Onderhoudsbeleid

Van beleid naar aanpak.

Onderhoudsbeleid richt zich op het vertalen van organisatiebeleid en daarvan afgeleid huisvestingsbeleid in een strategie om de huisvesting te onderhouden. Daarbij wordt onderscheid gemaakt in maatregelen voor de lange- en korte termijn. BWE kan u adviseren en ondersteunen bij het formuleren van concrete doelstellingen en vertaling in maatregelen en plannen. Belangrijke elementen van de advisering zijn:

  • Het gewenste en gerealiseerde kwaliteitsniveau van het onderhoud in meetbare specificaties. Dit kan BWE voor u vastleggen in een uitgangspunten document.
  • Onderhoudsstrategie in relatie tot het huisvestingsplan op gebouwniveau. Wat betekent het voor het onderhoud als panden bijvoorbeeld aangekocht, afgestoten, uitgebreid of gerenoveerd worden? Wat zijn noodzakelijke onderhoudsactiviteiten en welke activiteiten kunt u uitstellen of laten vervallen en welk risico loopt u dan op het terrein van kwaliteit, veiligheid, vervolgschade, etcetera.
  • Financiële component: het bepalen van de omvang van onderhoudsuitgaven, spreiding of juist clustering van activiteiten. Deze kunnen worden gebaseerd op een meerjaren onderhoudsplan welke eventueel geïntegreerd is in de Rgd-BOEI advies.
  • Uitvoeringsbeleid: op welke wijze dient het onderhoud uitgevoerd te worden? Welke onderhoudsactiviteiten kan uw organisatie zelf invullen en welke onderhoud werkzaamheden dienen ingekocht te worden.
  • Opstellen jaarplannen: op basis van voorgaande keuzes kan een concreet jaarplan worden ontwikkeld en hierop kan de vastgoed/facilitaire afdeling het onderhoud (laten) uitvoeren. 
  • Het opstellen en beheren van onderhoudscontracten: op basis van voorgaande keuzes kunnen wij voor u op maatgemaakt onderhoudscontract opstellen. Ook kunnen wij u ondersteunen bij inkoop, contractvorming en contractbeheer.

Bij al deze aspecten kan BWE u de nodige adviezen en inzichten geven om te komen tot een adequaat en dynamisch onderhoudsbeleid waar u zelf richting aan kunt geven.

Meer weten over onderhoudsbeleid?
Wilt u meer weten onderhoudsbeleid? Is uw eigen onderhoudsorganisatie in ontwikkeling en wilt u meer regie? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Vestiging Almelo

Bezoekadres
Hofstraat 79
7607 AC Almelo

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Bezoekadres
Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2024 - BWE Adviseurs - KvK-nummer 52583317

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring