U bevindt zich hier:

BWE Adviseurs: Een terugblik op 12,5 jaar toonaangevend gebouwbeheer

Op 18 november 2023 vierde BWE Adviseurs een mooie mijlpaal van 12,5 jaar. Een mooie periode die gekenmerkt wordt door een mooie ontwikkeling in de dienstverlening. Laten we eens terugkijken.

Op 18 november 2023 vierde BWE Adviseurs een mooie mijlpaal van 12,5 jaar. Een mooie periode die gekenmerkt wordt door een mooie ontwikkeling in de dienstverlening. Laten we eens terugkijken. 

Terug in de tijd
Het avontuur van BWE Adviseurs begon op Velperweg 87 in Arnhem. Gedurende deze 12,5 jaar hebben wij met passie diverse opdrachtgevers in verschillende sectoren ondersteund. Onze werkzaamheden omvatten een breed scala aan operationele taken op het gebied van beheer en onderhoud van gebouwen, met focus op sectoren zoals de zorg, het onderwijs en overheidsinstanties. 

Een cruciaal onderdeel van onze dienstverlening, destijds en nu nog steeds, betrof het grondig inspecteren van gebouwen (o.a. conform NEN2767) en het opstellen van gedegen meerjaren onderhoudsplanningen (MJOP's). In die begintijd diende een MJOP vaak slechts als financieel instrument ter ondersteuning van administratieve processen en slechts deels voor het technische gebouwbeheer. Daarnaast voerden we ook toezicht op grote onderhoudscontracten van onze opdrachtgevers, als mede de afhandeling van technische storingen. 

Wat BWE Adviseurs destijds onderscheidde, was het samenbrengen van bouwkundige en installatietechnische expertise op het gebied van beheer en onderhoud onder één dak. Hierdoor waren wij in staat om integreaal advies te bieden op zowel technisch als financieel vlak. Hierbij werd veelal intensief samengewerkt met SBM Bouw- en vastgoedmanagers voor extra bouwkundige kennis en capaciteit en later ook met Borderwijk de Adviseurs voor specifieke kennis op het gebied van installatietechniek en bouwfysica (allen onderdeel van 360Vastgoed). 

Niettemin keken wij destijds al verder door te benadrukken dat een MJOP niet alleen een robuust technisch en financieel instrument was, maar tevens fungeerde als een sturingsinstrument voor vastgoed. Het diende niet alleen de technische en financiële aspecten, maar juist ook het primaire proces van de opdrachtgever.

In de afgelopen jaren heeft BWE Adviseurs haar opdrachtgevers steeds meer kunnen overtuigen van de toegevoegde waarde van een MJOP als actief sturingsmechanisme. Hiermee is onze opdrachtgever in staat om adequaat en cyclische instandhoudingswerkzaamheden uit te voeren, afgestemd op de organisatiedoelstellingen. Deze overtuiging heeft niet alleen geleid tot een verandering in onze dienstverlening, maar ook tot een versterking van de relatie met onze gewaardeerde opdrachtgevers. 

Afbeelding: oude huisstij]l BWE

BWE Adviseurs in 2023: een toekomst met veel perspectief!
Dankzij de ontwikkeling in onze dienstverlening heeft BWE Adviseurs haar focus verbreed, niet langer beperkt tot Pijler 1: vastgoed- en onderhoudsinspecties. Twee nieuwe pijlers zijn toegevoegd, namelijk: 

  • Pijler 2: integraal advies onderhoudsmanagement vastgoed en 
  • Pijler 3: uitvoering projectmatig en preventief onderhoud. 

Deze uitbreiding maakt BWE Adviseurs tot een volwaardige gesprekspartner voor opdrachtgevers, wat resulteert in duurzame samenwerkingen op de lange termijn. BWE Adviseurs ondersteunt opdrachtgevers bij het creëren van huisvesting van waarde op operationeel, tactisch en strategisch niveau. 

Een duurzame toekomst
We kijken met BWE Adviseurs vol vertrouwen naar de toekomst. De urgentie om vastgoed te verduurzamen wordt steeds duidelijker. Er is een groeiende behoefte aan integrale onderhoudsplannen die aansluiten op de organisatiedoelen. Het behoud van vastgoed wordt niet alleen belangrijker maar ook complexer. Hierin speelt BWE Adviseurs een cruciale rol waarbij we streven naar innovatieve oplossingen en duurzaam vastgoedbeheer. 

Benieuwd wat BWE voor jou kan betekenen? Neem contact op! 

Vestiging Almelo

Bezoekadres
Hofstraat 79
7607 AC Almelo

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Bezoekadres
Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2024 - BWE Adviseurs - KvK-nummer 52583317

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring