U bevindt zich hier:

BWE en Delta Scholengroep

Een succesvolle samenwerking in beheer en onderhoud

Maar liefst 25 scholen in het primair onderwijs vallen onder Delta Scholengroep. Deze verschillende schoolgebouwen, in Arnhem, Rheden, Renkum, Oost-Gelre en Berkelland, vragen natuurlijk stuk voor stuk het nodige op het gebied van beheer en onderhoud. Daarom heeft Delta Scholengroep BWE gevraagd haar hierbij te ondersteunen.  

Joris vertelt over deze mooie samenwerking: “Inmiddels zijn we al 4 jaar betrokken bij Delta Scholengroep. Na een recente herinspectie gaan we verder met het opstellen en bewaken van de beheer- en onderhoudsplannen.” 

Inspectie als startpunt 
Afgelopen jaar heeft dus een herinspectie plaatsgevonden (naar aanleiding van de 0-metinginspecties in 2019), waardoor er weer een inzicht is in de actuele technische onderhoudsstaat van de scholen, op het gebied van bouwkundige en installatietechnische onderdelen. Op basis hiervan hebben de adviseurs van BWE een onderhoudsplanning opgesteld, waarin de onderhoudsactiviteiten en de benodigde financiële middelen, die voor de uitvoering nodig zijn, beschreven staan.  

“Daarbij hebben we rekening gehouden met de werkwijze van Delta Scholengroep”, vertelt Joris. “Zij gebruiken namelijk bepaalde kostenplaatsen en projectcodes voor hun portal/managementsysteem. Deze komen terug in het MJOP, waardoor er goed gefilterd kan worden en de budgetten op de juiste manier kunnen worden ingedeeld.” 

Organisatie en verduurzaming 
Maar dat is slechts het vertrekpunt van deze samenwerking. Joris: “We hebben ook gekeken naar de verduurzaming van de scholen, iets dat in de toekomst een belangrijke(re) rol gaat spelen.” Samen met Alpha Consultancy heeft BWE de huidige situatie op het gebied van duurzaamheid beoordeeld en gecombineerd met het onderhoudsplan. “Door goed in te spelen op het MJOP en de juiste maatregelen te treffen, maken we dit proces praktischer en betrouwbaarder”, legt Joris uit. “Wanneer de dakbedekking bijvoorbeeld toe is aan vervanging, kunnen we dit moment direct benutten door ook het dak te isoleren.” 

Ondersteuning in realisatie 
Ook in de uitvoering van het onderhoud, spelen de adviseurs van BWE een rol. “Dat houdt in dat Delta ons heeft gevraagd om ongeveer een dag/anderhalve dag in de week mee te denken in de realisatie van het onderhoud. Zo hebben we bijvoorbeeld technische input geleverd tijdens het aanbestedingsproces voor een bouwkundig partner voor (buiten)schilderwerk en bouwkundige werkzaamheden. Maar ook bij de uitvoering van alle andere onderhoudswerkzaamheden uit het MJOP blijven we in 2023 betrokken; zo zorgen we voor toezicht en borging van de kwaliteit, van inspectie- tot uitvoeringsfase”, aldus Joris.

 


Joris Boomkamp

Adviseur

NEEM CONTACT OP

Vestiging Almelo

Bezoekadres
Hofstraat 79
7607 AC Almelo

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Bezoekadres
Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2024 - BWE Adviseurs - KvK-nummer 52583317

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring