U bevindt zich hier:

Case: Onderhoud parkeergarages gemeente Apeldoorn

Goed voorbereid de toekomst in, door onderhoud van vastgoed helder in kaart te brengen.

Goed voorbereid de toekomst in, door onderhoud van vastgoed helder in kaart te brengen. Voor de gemeente Apeldoorn heeft BWE vijf parkeergarages op installatietechnisch gebied geïnspecteerd en hier een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) en aanbesteding voor voorbereid. Daarbij verliep de samenwerking als een speer. 

Adviseur Ludo Velthuis vertelt over dit project.  

Voorbereiden op de toekomst 
“De gemeente is eigenaar van deze vijf parkeergarages en wilde inzicht krijgen in het verwachte onderhoud, en dus ook de kosten, voor de komende tientallen jaren. In 2020 benaderde onze contactpersoon bij de gemeente BWE-collega Frank Koedijk hiervoor. Samen met Frank heb ik toen de benodigde inspecties uitgevoerd. Dat betekent dat we alles in deze garages langslopen: wat staat er en hoe staat het erbij? Dat goten we vervolgens in een elementenlijst.” 

“En daarna veranderde mijn rol van inspecteur in adviseur. We hebben een onderhoudsovereenkomst opgesteld voor de aanbesteding van het onderhoud. Voor de opdrachtgever is het fijn dat het onderhoud op deze manier goed is omschreven, zodat de inschrijvingen op inhoud goed vergelijkbaar zijn en zodat het tijdens de onderhoudsovereenkomst duidelijk is wat van de onderhoudspartner wordt verwacht. Een duidelijke beschrijving van prestatie-eisen, taken en werkzaamheden.” 

Afwisselend werk 
“Naar aanleiding van het werk voor de parkeergarages, hebben we nog meer opdrachten vanuit de gemeente gekregen. Zo hebben we onder andere gebouwinspecties uitgevoerd voor het beheer van brandweerkazernes, fietsenstallingen en zelfs een begraafplaats. Ons werk is nooit standaard. De onderleggers zijn bekend, maar de rest is heel afwisselend. En juist dat maakt het zo leuk. Evenals de samenwerking met de gemeente Apeldoorn.”  

“Waar Frank ooit is begonnen met project Werkgebouw Noord en Zuid, hebben we inmiddels dus al veel meer mooie projecten mogen uitvoeren voor de gemeente Apeldoorn. Voor nu zit onze opdracht erop, maar wie weet wat er nog in het vat zit…”


Ludo Velthuis

Adviseur

NEEM CONTACT OP

Vestiging Almelo

Bezoekadres
Hofstraat 79
7607 AC Almelo

Route naar Almelo >

Vestiging Apeldoorn

Bezoekadres
Stationsstraat 122
7311 MJ Apeldoorn

Route naar Apeldoorn >

Copyright 2024 - BWE Adviseurs - KvK-nummer 52583317

Algemene voorwaarden Disclaimer Sitemap Contact Privacyverklaring